ja idag var ju en besvikelse. var som sagt var på polisförhörm men fick såklart inte mitt uppehållstillstånd. har fel "förvisum". allting som kan gå fel med min uppehållstillståndsansökan har gått fel. nu åker far och jag till hong kong på måndag för att lösa det. kul att första gången i hk blir som papperslös. arme flickvasker tänker ni. jag vet tänker jag. imorn ska jag på strandutflykt med hela high school. tävlingar och hejarramsa och rekvisita och hela paketet. härligt. här ska ni få se en bild på vår lagtröja. vi är då 12 (grade) EARTH.
ja ni ser ju själva vilken tvärball design. 13 är förövrigt graduation year. nu ska jag kolla på tv med papsen. tror jag. ha en trevlig afton!
 
nu är klockan exakt 00:19 i kina, torsdag den 30 Augusti 2012. Det betyder att en av de finaste jordborna i mitt liv fyller arton år just idag, just nu här i kina. inte än där hon befinner sig, men det är väl värt att fira i kina lite före, med tanke på att det är den enda fördelen med att jag befinner mig här på hennes födelsedag. Julia, du är min bästa tjej och det smärtar mig något så oerhört att jag inte kan vara där på din dag. jag hoppas att den blir fantastisk. vi hörs mer imorn när du på riktigt firar. 
det blev inget bloggeliblogg igår, fick för en gångs skull en hyfsad natts sömn. det är något som jag redan har sumpat ikväll. har rullat runt och gottat mig i skolarbete hela kvällen, och jag måste säga att om studietakten fortsättr så här i china så måste jag droppa en kurs för att klara av käre gamle jensen gymnasium. jag tänkte att jag i all korthet, och självfallet i brist på annan revolutionerande information, skulle visa er två bilder på mitt numera upppopade rum. magdan fyndade fina tyger på en tygmarknad;
nu har jag birdies i hela rummet, ett djur som passar bättre på tyg än i verkliga livet. det vet jag att min käre jennis håller med om. imorn ska jag på polisförhör för mitt uppehållstillstånd. är den enda i familjen som inte har ett ännu och mitt 30-dagarsvisa utgår på tisdag... woho livin on the edge!
ta hand om er, gud bevare er. 
härliga måndag! så fylld av liv, hopp och förväntningar inför den stundande veckan. 
NEEEEEEEEEEEH skojade bara. det finns få bra saker med måndagar faktiskt. tyvärr. någon dag måste ju dock vara den sämsta. nu ska jag berätta lite om min lördag som utlovat:
min lördageftermiddag började på ett massageställe där vi var några som i kungliga fotöljer njöt av fotbad och fotmassage. perfekt lördagsuppvärmning. sedan käkade jag middag med mina klasskompisar och firade marguerite som har fyllt arton år denna veckan. det har jag tyvärr dock ingen bild ifrån
sen var det som sagt dags att svänga på sina lurviga igen, denna gången på viva. trevligt ställe faktiskt. en utav de bästa sakerna med china hittills är hur oberäkneligt och flippat vissa saker är. på viva spelar de klockan cirkus 1 am. en mindre känd Eric Saade- låt. varför? (frågan är väl snarare varför kunde jag låten? jag lever med hans number one fan. en annan fråga är ju blev jag glad när jag hörde låten? mellan dig och mig, kanske lite)
matt och kim(berly) inne i dimman uppe bland molnen osv osv. efter viva var vi ute på fler äventyr som jag inte har fångat på bild. sammanfattat en trelig kväll helt enkelt.
och för att avsluta; en liten bild från idag. min ASGRYMMA biologilärare och klassföreståndare mr mcelroy beställde hem bubble tea till hela klassen bara sådär. bubble tea är förövrigt som mjölkisthé med slimiga gummikulor i. theet var gott, gummikulorna kan man leva utan. dagens kinarapport är härmed avslutad. ses imorn polare. 
 
 
kära fränder, 
igår blev det inget bloggeri pga en kväll av nöjen. dessa nöjen har jag i korthet dokumenterat md min mobilkamera men orkar inte föra över bilderna till datorn ikväll. timmen är sen här i kina förstår ni. mer om gårkvällen blir det istället imorn. ikväll har jag ägnat mig åt en liten familjefest på skype som var mycket trevlig! det är inte alla som har turen att ha sådana små hjärtegull i sin närhet. därför tänker jag nu istället dela med mig av två små stillbilder som jag tog i hemlighet på mina bebisar hemma i gbg. bara för att de är så söta! NJUT! pok
bästa mor, morrhåren är på g igen. bara så att du vet.
puss
OBS! följande material kan anses stötande. känsliga tittare varnas.
fredagsdrink och far min shotar tequila. JA han lever fortfarande. NEJ han är inte alltid så lik hannibal lecter. idag har jag varit hemma från skolan då jag hade en liten matuppstötningsincident på morgonen. jag är dock helt återställd. ska krypa ner i mitt lilla fort nu.
en avskedshälsning dedikerad till papi; POK
ja ni ser ju på rubriken ovan att jag ligger och lyssnar på gamla beatlesdängor här i min sömnlöshet. jag har otroligt svårt att sova på kvällarna och svinigt mycket svårare att vakna på mornarna. ganska tråkigt faktiskt. just nu känner jag mig allmänt avtänd på tillvaron faktiskt. orkar inte plugga. har inte tagit några bilder idag heller. ni får en gullig liten från 9gag, min bästa vän nuförtiden
natti natti
hej änglar,
återigen en jobbig skoldag. fan vad jag saknar svenska. grov göteborska och råa ord. kan inte ens svära coolt på engelska liksom, vad är det ens???? jag saknar att vara rolig. usch. alla är fortfarande mycket vänliga dock, och i september ska jag antagligen på maroon 5- konsert i hong kong. lär ju bli ball. lyckades knäppa lite kort på vår lokala tillflyktsort idag. det ser ut som teaterridåer. man måste ge arkitekterna en eloge för sin hans och greta- design.
sea world plaza ur en vinkel
sea world plaza ur en annan vinkel
mitt ypperligt angenäma middagssällskap t.v. magdan t.h. fille
så här ser det ut lite överallt i shenzhen, skyskrapor som klättrar uppåt vart man än vänder.
ha en fin kväll gullungar
usch, usch och fy verkligen. skolan är svår och jag orkar inte plugga. alla på SIS är 100% ambitiösa, intelligenta och motiverade. min motivation puttade iväg mig till kina men att studera intresserar mig inte särskilt mycket egentligen. speciellt inte när pressen är så stor. hur som helst: ska försöka komma ihåg att ta med kameran till skolan imorn, så kanske jag kan ta lite bilder på hemvägen på vårt torg där vi hänger osv. annars idag har jag bara varit i skolan, hängt lite vid poolen, svettats en hel del, pluggat lite musik med min skolkompis matt och nu sitter jag här och skriver fastän jag borde sova. jag har blivit dålig på att sova. det kanske också är något jag borde plugga på. HELT FAB ju. här får ni en något oklar bild på mina senaste inköp. ta hand om er, amen.
hallå alla svennar därute, tillbaka till verkligheten idag då. jag är svinigt trött idag, sov dåligt igår och skolan är svår. men ska inte klaga. däremot får ni lida för jag hinner inte ta några bilder. kan bjuda på någon mer från helgen men vet att jag snart borde ge er en rundtur i mitt mansion. nu ska jag sätta mig ner med my homework, ja jag har redan fått det, även om det bara är skapa ett twitterkonto och läs lite i en bok. men ändå. kan försöka lägga in några fler bilder senare kanske. om jag orkar... PUSS PUSS
verkligen en ganska avskyvärd (men glad) bild på mig och claire från i lördags.
hallå turturduvor, faktum är att det är ganska så sent här i china, så jag kommer att vara ganska kortfattad. låter bilderna säga sitt. eller något. min kväll hur som helst:
började med en promenad vid hamnen då jag väntade på......
några tjejer från min klass (och några vänner till dem som var på besök) som jag skulle käka middag med. vi åt redigt god kinamat
sedan mötte jag och claire som var med på middag upp några andra och så gick vi och vevade loss på ovan demonstrerade ställe. har nog aldrig svettats så mycket
den här känner ni ju igen, och på a-mani var toan gyllene. fräscht och så
a, ni fattar. nu är jag utmattad och luktar fortfarande svett och rök (de röker inomhus överallt) fastän jag duschat i 20 min. ska försöka falla in i dvala nu. hoppas ni har (?) en trevlig kväll!
kära församling. jag kan med glädje meddela att jag idag har gjort sociala framsteg (hej jag heter Julia, jag är arton och fick just mina första vänner). faktiskt så har jag ikväll umgåtts med några skolvänner (kamrater?) och spelat biljard och druckit öl. sakta men säkert nästlar sig the swedish machine in i gänget. annars då? här får ni se en bild på min garderob:
det här, mina damer och herrar, är vad jag kallar en äkta peek-in-closet eller på svenska en så kallad strutsgarderob. den är inte stor nog att gå in i men tänjer man lite på nacken (strutsar lite) så kan man få in ett gott kik i garderoben och bläddra runt lite. jag planerar att fylla på den lite imorn då vi ska shoppa litegranna. nu ska jag somna sött till ett avsnitt av 90210. ny dag nya äventyr imorn.
dröm sött
hemma från skolan för den här veckan. känns otroligt skönt måste jag säga, men kändes ändå bättre idag faktiskt. inser dock att jag måste förplugga redigt för att faktiskt kunna plugga.
mitt glada fredagshumör! kanske ska ner till basketplanen sen och leka med de andra jing shan- barnen. kul för mig!!!! ses sen darlings
min första skoldag i internationella skolan här i shenzhen är officiellt avklarad. har inte tagit några bilder idag dock. verkligen oh snap, och jag är ledsen men har faktiskt inte hunnit/orkat. kan dock dela med mig lite av lite första funderingar och fakta kring min nya utbildning. kanske till och med i punktform, helt uppstrukturerat så här i skoltider.
-
+ jag rullade genom ganska smärtfritt på min engelska idag men har fortfarande otrolig prestationsångest vad gäller språket. sådan är jag. måste vara bra helt enkelt.
-
+ har redan kirrat två nummer och en ny facebookvän utan att ens lyfta ett finger. måste vara min aura som är vacker eller något. så poppis är jag.
-
+ skolan har en massa härliga ganska strikta guidelines. klä dig hyfsat propert till exempel. inga problem men jag får till min stora sorg lägga mina magtröjor på is. DEN BÄSTA regeln är hur som helst den som säger att man INTE FÅR LÄMNA SKOLOMRÅDET under skoldagen. inte på rasten. inte på lunchrasten. inte förrän du slutar får du lämna byggnaden. lite härligt temporär fritzl- varning på den. jag vet inte riktigt om de tror att vi är sinnessvaga men man kan ju konstatera att regelmakaren på skolan har kanska seriösa trust issues. stackars ungarna till det trollet.
-
+ lärarna verkar jättetrevliga och vettiga, precis som mina klasskamrater. alla är väldigt hjälpsamma och öppna så det har varit lätt att försöka i alla fall.
-
+ när det är tyfon eller syndaflod från himlen el. dyl. så stänger skolan. nu är det en tyfon påväg in. keeping my fingers crossed.
-
+ jag går i skolan från 08:15 till 15:15 varje dag. och idag promenerade jag de två kilometrarna hem till mitt hus i 35 graders värme. stannade dock till på ett litet pit stop på mc donalds för att fylla på bränsle. en stor cola på vägen och man är hemma.
Nu ska jag sova och drömma om tyfoner och källarfängelsen. ta hand om er!
god afton bjuder jag er! idag har det varit en händelserik(are) dag. jag kan ju börja med att säga att jag slängde de två limpor bröd jag kämpade ihop för dom blev rent ut sagt snuskigt jävla äckliga. så mammis, snälla skicka mig ditt recept så jag kan börja om i helgen! annars har jag i eftermiddag besökt både filips skola och min på det här meet the teacher- night. det var väl trevligt. fick en massa info, ett schema OCH en träningsoutfit som ni ska få se på bild. tänk ändå att jag går på en skola där man har en enhetlig träningsutstyrsel. vad fan liksom. kommer inte visa runt i mitt hus idag heller tyvärr. har inte hunnit ta bilder. men ska visa lite (LITE) från min nya skola:
det här är precis utanför dörren till min skola. havsutsikt och så
fasaden på min skola. i kina finns det inte bara en tarzan utan tre. på grund av att de är så många i landet. så en tarzan per var tredjedels miljard? eller?
bara en basketplan som jag har på taket på min skola. inte illa alls.
på hemvägen fick papsen ett infall så vi köpte oss en elcykel (den lilla blåa söta). BÄSTA uppfinningen lovar jag er. sinnesjukt bekvämt. sen att designen innebär weed på sadeln är ju en annan sak. det är ju insidan som räknas ändå.
ja och så var det ju det här med min träningsutstyrsel. jag vet inte om de hört ryktesvägen att jag är en så kallad 'big gurl' men jag fick shorts i strl XL och tshirt i strl L. tshirten passar bra som klänning så får väl springa runt som en princessa istället.
imorn startar skolan, vilket kan innebära något färre updates. men ska göra huset också snarast! ha en trevlig kväll mina änglar
hallihallå allesammen, idag började allvaret med polisförhör osv, så bloggen kom i skymundan igår kväll. men ska försöka leverera ikväll dock! imorn börjar jag skolan. härligt och så. ska på meet the teacher- night ikväll också. bara för att känna in stämningen liksom. spänningen stiger ser ni, spänningen stiger. nu ska jag baka bröd!
på återseende
hälsningar från köket
okej då kompis här kommer en liten snabbtipsning, sen ska jag dra till poolen hehe. den är säkert inte jätteoriginell men det är mina tips i alla fall!
först:
URBAN OUTFITTERS
en gammal goding, men ändå värt att besöka i vilken stad man än är i. tydligen finns det nu när jag kollade tre stycken eller något men den vi var på låg ganska långt upp på 5th ave, så då kan man sightseea central park och sådant samtidigt. du vet alla kända gg- platser. adressen:
521 Fifth Ave at 43rd St.
AMERICAN APPAREL
också en oldie but goodie, alltid värt ett besök. men det finns typ en massa butiker över hela staden så bara googla upp deras hemsida så kan du välja den som du är närmast. det är tips, skriv upp adresser (korsningar mellan gator för det är ju ett rutsystem så det är enkelt att hitta) innan du åker så blir det a piece of cake att hitta.
BEACON'S CLOSET
en känd second hand- affär, som faktiskt ligger i williamsburg (påväg mot brooklyn) utanför manhattan. så det beror på hur lång tid du har på dig men den är absolut värd ett besök. plus att hela williamsburg är mysigt så man kan strosa runt där. väl där så finns det lite second hand- butiker som ligger lite här och var i wb, så om man börjar där kan man jobba sig framåt. adressen: 88 North 11th Street
Brooklyn, NY - fast nu när jag kollade såg ag verkligen att det fanns en butik på manhattan också. kan dock vara dyrare. vintagebutiker på manhattan är kul att kolla i men brukar tyvärr vara väldigt dyra. gammal chanel och saker. hur som helst här är adressen till den på manhattan också: 10 w 13th street

MAC
okej sist då, tråkigt jag vet men väldigt värt att kika in på pga priserna. macprodukter är dyrare i sverige så här kan du handla bra smink och så mycket billigare. finns lite överallt, men det ligger en affär nära times square (som jag ändå tänker att du ska besöka) så där kan du hoppa in.

har inte så mycket fler tips än så, förutom att bara strosa runt och gå in där du känner för. dra ett varv på victoria's secret för all del man måste inte shoppa liksom hehe. plus, åk till williamsburg om du kan, väldigt smidigt med tunnelbanan och väldigt mysigt. ta med dig sällskap så kan ni fika på huvudgatan där, himla trevligt. kommentera om du undrar något!


puss från kina!
jamen då rullar vi. en mikrorundtur i mitt område. utvalda hotspots som inte visats än.
det här, mina damer och herrar, är the devil's staircase och den leder upp till vår gata. den bestiger man när man är påväg hem igen efter diverse strapatser. om man inte vill åka golfbil med kenny då.
och så här ser den ut på nervägen
OCH HÄR, bilden vi alla väntat på: grinden till vårt område. här JOBBAR det faktiskt folk. typ fyra pers eller något. jag har ju aldrig förstått mig på sådant här, grind till området, grind till hustomten och lås på dörren. men om andra sover säkrare så unnar jag dem det. storsinta jag! hur som helst är de väldigt vänliga de som jobbar här.
och till sist, så här ser det ut precis vid vår grind på vår gata. inte för att SKRYTA men bakom spaljen har vi faktiskt havsutsikt... och utsikt över ett pågående skyskrapsbygge. men nog om det. imorn ska jag försöka ta lite bilder på huset med lite mer möbler i, alla rum osv. alla våra grejer kommer dock inte förrän om en månad tidigast. och just det, MAMMA: det finns skumma insekter i trädgården, men måste säga att jag är positivt överaskad över avsaknaden av äckliga djur. har inte sett en enda (ta i trä) kackerlacka hittils!
p&k
ja, som sagt var och släntrade runt lite på fake market idag, jag kom inte hem med ett jättestort byte, men dock med behövliga saker. nöjd helt enkelt. lite så här ser det ut:

ett enormt varuhus helt enkelt som ligger precis på gränsen mellan hong kong och shenzhen. fyllt av ambitiösa små försäljare som vill suga cashen ur en. ska dock tilläggas att de är väldigt artiga med sitt "hello miss".
käre far min utan för louhu- kommersen
så här ser det ut därinne, fem våningar med ALLT man kan tänkas behöva. bara att reka! bland annat fyndade jag som ni ser på bilden tre turister till priset av två, jäkligt tight deal jag fick till där faktiskt! dom sa ju att det ska vara original swedish quality men sådant snack får man lära sig att ta med en nypa salt här i louhu.
på grund av att kina ligger halvt på andra sidan jorden så står inte poseidon på marken här i shenzhen utan han sitter på en husvägg. bara för att det ska vara proportionerligt mot våran lille göreborgsposeidon förstås.
ta hand om er, natti natti
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
nu är det shoppingdags. ska komma ihåg kameran så att jag kan bjussa på något kul sen.
ett gammalt fynd- min 'oh so real' ambercrombie- tisha
kära församling,
tyvärr är det intet nytt på bildfronten. glömmer kameran hemma och grejer. men ska försöka att imorn eller på måndag skrapa ihop ett litet inlägg om området jag bor i. och imorn ska vi och shoppa så då kan ni la få se lite kitschiga bilder från det. idag har vi annars monterat ihop våra originella IKEAmöbler (de finns här också) och varit på en liten minishoppingrunda. den avslutades med en drink i vårat kvarter, en GT för 20 jävla kronor. DET kallar jag en riktig happy hour. hur som helst, ni får idag nöja er med att vila ögonen på vår lilla men trevliga trädgård som börjar med en liten gräsmatta och slutar med höghus.
hoppas ni har en trevlig kväll senare alla vänner/kärlekar/familj
god natt älskare
och för er 435:or där ute
jag finns med er i hjärtat bröder från mö.
puss
godmorgon återigen, jag kom ju på nu att så här i way out west- tider så KAN jag faktiskt försöka bräcka lite, skryta lite, helt enkelt må lite. för vet ni var jag var? jag var på florence + the machine- konserten 09 med cirka hundra andra personer och det var fan helt jävla fab. verkligen bästa konserten intimt osv. och sen så minglade jag och johanna lite med florence efter konserten, varpå hon sa att min väst (väldigt fashionabelt 09) var snygg. det märks inte att jag är stolt va? bildbevis:
johannis och florence
o&o
tjaaaa, kan inte bidra med så mycket ny info faktiskt. vi håller fortfarande på att rusta upp liksom. fast JO, har ju då skaffat mig min första lokala bekanta här i shenzhen! Kenny heter han och han är golfbilstaxichaufför här i området där jag bor. jag har förhoppningar om en mycket fin vänskap oss emellan baserad på gemensamma intressen som golfbilar och på våra lika egenskaper som exempelvis vår servicekänsla. it's gon' be great. det är väl annars svårt för mig att slå det köttiga WOW som drar igång nu, och som hur trött det än har blivit verkligen är en sak jag önskar att jag deltog i. men man kan ju alltid försöka. slå det menar jag.
-
dagens bilder:
jag och brorsan, sånna jäkla spexare alltså. så galna
områdespoolen, the place to be. det är här vi hänger. nu ska jag svimma i sängen
ta hand om er trollungar
godmorgon losers, här sitter jag och dreglar. börjar min morgon med en liten 9gagdos.
ja huset, vårt hus, detta hus har precis som alla boenden sina egenheter. i det här fallet handlar det om det inte så ovanliga sjuttiotalssyndromet. nu ska jag ge er en komplett guide över 70's i villa 166 shenzhen.

exempel nr 1: en fetisch för träfärgade skåp ÖVERALLT, i alla badrum, köket och ja, där man kan ha träfärgade skåp
exempel nr 2: en BLANDNING av olika träslag (det är tyvärr en fejkad highlight, eftersom den har blivit efterkonstruerad, men ändå).
exempel nr 3: här har vi en riktig klassiker, den bästa av dom alla faktiskt! jag ger er....... trumvirvel....... den GRÖNA bänken. hallå eller?! vilken SJUKT bra grej liksom, lite färg i vardagen! nej faktiskt inte. lite så att man funderar på att köpa en slipmaskin för veckopengen
exempel nr 4: en så enkel sak som föråldrade hushållsapparater gör mig nostalgisk. på bilden har vi två fläktar som ser ut som de ska iväg på sin första månlandning, och en spis vars plattor har hypnotiska egensakper
det var allt för idag kamrater. vem visste att det rymdes inredning här på bloggen också?! jag är en sån alltiallo. pusseli
ps. strandi, välkommen du kan bo i min garderob. den är stor ds.
ni vet det är ju så jävla lätt att läsa kinesiska, så jag och pappsen hittade en stor diskmedelsförpackning som det stog ett ord engelska på och tänkte, fan det här måste ju vara rätt grej. det var det inte. och ingen på walmart kan engelska. hell, ingen från china är bra på engelska
så här ser jag ut innan läggdags i kina. VAD TYCKER NI!??!?!?!? stor skillnad????? mina ögon har börjat vinkla uppåt lite tycker jag...
ha en bra dag
/ fördomsfull_rasse_dugamladufria
Kära vänner! Ni raringar som tålmodigt sitter och väntar på dagens smällkaramell i bildväg från Kina, er måste jag tyvärr göra besvikna. Jag har inget internet på datorn och därför ingen bildöverföringsförmåga. Men misströsta ej!!! Snart är China exclusive tillbaka med nytt material. Till exempel en diskmaskin fylld med handdiskmedel. Eller inredningens highlights från 70-talet, gött som ni inte kan missa. Har städat hela dagen idag och är pisstrött, men nu har vi ett hus iaf. God natt (trevlig kväll) darlings
Sicken jävla raketfart på turistbloggandet. Stort grattis till mig som vet hur man rapporterar. Skål osv! Ville bara säga det 4 now. Stay cool kompisar
dag två har vi kämpat. verkligen KÄMPAT. sju timmat ute i den urbana djungeln, på IKEA igen, walmart, det nya huset, taxi, företagsbil, ja vad har vi inte gjort. c 4 yourselves
finaste delen av huset
mitt nya rum
15 kr för en redig öl är inte illa
suddig japansk middag
allt för ikväll alla fans. over and out
nu är jag framme i kina. vi chillar till slut återigen på det flådiga hotell som ericsson har avtal med, i väntan på att det ska finnas möbler i vårat hus så att vi kan flytta in. det lär bli inflytt om två dagar cirkus. woho. var på IKEA shenzhen idag efter 20 timmars flygtur, och det mina damer och herrar var ett riktigt treat. man kan ju säga att IKEA i Kina är omåttligt populärt, lite som liseberg under gothia cup (en rugbymatch på speed). speciellt matavdelningen är en hit. kom ut från IKEA trött, med spasmer i armbågarna efter att ha hejdat impulsen att nita jävliga kineser ett flertal gånger men också framförallt med en klassisk patriotisk känsla. läge leve svea rike och swedish meatbballs för all del.
nöjd papi i sin viplounge på landvetter
färjan från hkia (hong kong international airport, nu har ni lärt er) till shenzhen
modern klassiker by now, panorama från hotellet. nu ska jag nana. på riktigt
okej snart åker vi. ready to roll? det hoppas jag att ni är