tjenixen, idag är det lördag och igår var det fredag, vilket betyder att ni antagligen fattar varför det inte blev update igårkväll (för er som fortfarande behöver upplysas, jag roade mig). p.g.a att vi har någon slags kortsemester nu som är en kinesisk högtid så har alla mina vänner flytt landet, till antingen thailand, filippinerna eller tibet. ganska olyxigt sådär. så igår var jag ute och slänge med kidsen från den andra internationella skolan, QSI. det var trevligt.
idag har jag vaknat, poolhängt lite, käkat en god lunch på världens bästa mexikanska restaurang och sedan fått manikyr och pedikyr med magdis. skön dag helt enkelt. imorn ska vi åka till en strand här i närheten och käka hotellbrunch. somliga har det slitigt i livet ändå. här får ni två bilder från lunch. POKIS
idag fyller min fantastiska vän sara 18 bast, något som självfallet förtjänar lite ståhej här på bloggen. alla bara åldras utan mig, logiskt och önskvärt kan tänkas, men också sorgligt. hur som helst grattis fina människa, hur mycket kärlek som helst går ut till dig ams! 
kära bloggson, nu är jag åter på plats i mitt nuvarande hemland- the great China. sicka hektiska dagar det har varit. mycket slängande fram och tillbaka för ett ynka litet papper. men det var hur som helst fantastiskt gött att få träffa alla mina små änglar igen, även om det bara blev korta möten. ni får komma hit allesammen, okej. jag har inte knäppt särskilt många bilder med tanke på att ni förhoppningsvis vet hur sverige ser ut... men tog några bilder när vi överraskade jennifares med middag på mañana så det kan ni få se på: 
nyöverraskad och glad liten bebs
passar på att gosa med mina favvisar
snortar upp lite julle
och sen avslutade vi kvällen på pustervik, där julia och jensi skulle skicka en hälsning till en china- kompis. det var en stressad visit hem, men som sagt var hur bra som helst att träffa alla mina livs kärlekar. ska uppdatera igen lite senare, för idag har vi för tredje gången sedan jag flyttade ett mycket kärt födelsedagsbarn. mer om det lite senare. pok
sitter just nu på helsinki airport, mitt plan är försenat, jag har en äcklig förkylning och i min kropp är klockan 04:21 på morgonen. i- landsproblem till trots, lite synd äre allt om mig.
kära vänner! 
Jag vet inte om ryktet har nått er (jag är ökänd) men andledningen till att jag har svackat lite på bloggfronten är en mycket spontan sverigeresa. jag är alltså just nu i kära gamla svea rike på en två dagar lång visit, åker hem imorn kväll igen till kina. det var ju uppenbarligen det jag syftade på när jag pratade om en överraskande händelse, men jag kunde inte dela med mig för att jag och julia bestämde oss för att överraska vår bebis jennifer med min hemkomst. så i söndags smög jag mig på henne bakifrån (verkligen inte så snuskigt som det låter) och gud vad överraskad hon blev, det var fint! sen gick vi och firade hennes födelsdag med middag på manana. mycket trevligt. jag har bilder som jag ska lägga in på datorn när jag har tid! men for now ville jag bara informera om läget. ska uppdatera riktigt igen när jag är tillbaka i kina. det är trots allt det bloggen går ut på. 
ta hand om er!
 
JUST DET, varför är jag i sverige överhuudtaget? Jag var tvungen att PERSONLIGEN visa upp mig på skattekontoret för att skriva in mig i sverige igen, pga den nya skolan. så 40 timmars flyg inom loppet av tre dagar. fint. puss igen
hej vänner, hoppas allt är bra med er. så min gårdagkväll var väldigt rolig, som de vanligtvis är faktiskt, kvällarna här. hann med både koreansk mat, dans och nattdopp i poolen. gött liv liksom. annars då? idag efter en stabil sömn på 5 timmar så besteg jag i 33 graders hetta det berg som ligger precis bredvid vårt hus. jag vet vad ni tänker, helt SINNESSJUKT hurtigt av henne. jag vet. det är sådan jag är. här är nån bild från igår och idag: 
en del av kvällens middagscrew, inklusive Dong Min- birthday kid till höger. så gullig. och claire "taking a selfie" då som hon säger. charmigt
mina svettiga män, nästan ända uppe på toppen i morses
men utsikten var fin. min del av shenzhen
 
 
nu ska jag ut och fira dong mins artonårsdag, världens största raring från min klass. ha en trevlig kväll gott folk! pok
såklart måste jag slänga upp lite unseen material på världens bästa nyblivna artonåring. för er som är slappskrollande så har jag uppdaterat mer längre ner. jag vet, vad händer? 
innan NYC
återigen all my lovin till denna alldeles utmärkta människa. puss
 
 
 
 
god afton, ikväll är jag läxfri sör i princip första gången sedan jag började skolan här. helt otroligt. har till och med hunnit med att titta på step up 3. håller på att ta mig igenom de filmerna, och är numera fast besluten om att jag MÅSTE lära mig dansa. framförallt salsa. det är banne mig det sexigaste som finns.
HUR som helst, annars då? jo jag pluggar, svettas, är trött, men mår trots mina små i-landsproblem väldigt bra. klimatet är gött, mina vänner är trevliga och livet är för det mesta angenämt. Men nu madames et monsieurs ska ni äntligen få en liten 360 graders titt på min husundervåning, med möbler. alltså exklusive badrum, mitt rum och ett litet gästrum är undervåningen i princip ett enda gigantiskt rum. jag ska visa: 
tv- delen av vardagsrummet då. ni får förövrigt ha överseende med eventuella grejer. det är ju real life of, inget inredningsreportage
om man bara vänder sig om när man står vid tv- sektionen så ser det ut såhär; köket ligger innanförbarmuren
om man sedan vänder sig ytterligare lite åt höger ser det ut såhär; våran respektingivande trappa som jag faktiskt tycker är väldigt fin (anteckna nu), och bakom denna pompösa skapelse finner vi.....
...en matsalsdel! och en till soffdel! milda makter! fast den här soffdelen har....
...en eldstad som är användbar absolut aldrig här i shenzhen med en genomsnittstemperatur per år på ca 30 grader, men nonetheless en fin inredningsdetalj. i fönstret syns för övrigt en av paparazzifotograferna från china daily som jag har efter mig. jag är av högsta nyhetsvärde här i kina
och med denna SYMBOLISKA bild avslutar jag rundturen, som för att säga fortsättning följer. övervåning en annan gång. puss och kram på er
tjoho, mitt i morgondimman har pa skolan sa gar mina tankar ut till MIN FANTASTISKA BESTIKOMPIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som fyller 18 idag, varldens basta jennifer. nu tanker jag inte skriva mer om det just nu for det ser sa tontigt nu nar jag inte ar A, A eller O. men, all varldens love till min bebis. 
PUSS JENSSON!!!!!
hallå i stugan och så vidare, vad händer i kina idag undrar ni? jo idag har jag varit i skolan, såklart, hämtat mitt RESIDENTS PERMIT- JA JAG HAR ÄNTLIGEN FÅTT DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATTIS till mig, det har jag förtjänat kan man ju säga. sedan har jag nu i kvällas käkat middag med några vänner, koreansk gimbap (typ koreansk sushi). gillar riktig sushi bättre. lax ska inte underskattas. därför har jag inget av massivt värde i bildväg att dela med mig av. jag vet att ni alla undrar (det luktar hybris här, jag vet) vad jag pratade om i förra inlägget. tyvärr måste jag av PERSONLIGA skäl hålla det hemligt här på bloggen, men frukta ej, jag kommer att kommunicera det till merparten av er på något sätt. nu ska jag sova. PUSS OCH KRAM
börjar kanske bli lite mycket julia-säger-hej-bilder nu... förlåt... ska bättra mig... snart.... 
god eftermiddag bjuder jag er, det blev en sömnlös natt igår också. jag har helt enkelt för mycket på g. nu låter jag som blondinbella, men jag har faktiskt det. kan ju säga att det eventuellt kommer att hända något (för er) oväntat inom en snar framtid. men det är inte säkert så vi (ni) får se. 
hej hej alla raringar!!!!!!!!! nu är det dags att komma in i det vardagliga pluggmodet. pokisar
ja som rubriken så poetiskt antyder så håller jag ju på och omgrupperar lite här i kina. det skrev jag ju i förra inlägget. jag byter alltså från Jensen gymnasium, som jag inte längre kan tala gott om för fem öre, till Korr distans och gör ett nytt försök där. vi får se hur det går, just nu jobbar jag på att åter skriva mig i sverige, för det är tydligen ett studiekrav på Korr. fortsättning följer. här ska ni få lite helgbilder:
gissa vad vi gjorde i fredags? vi gick inte ut och roade oss i alla fall. jag vet inte om min suparskalle har skapats av kina eller om den alltid har legat där vilandes inom mig och väntat på rätt tillfälle. nej jag skojar bara. det är ju ingen alkoholistdagbok det här. 
på lördageftermiddagen, efter välbehövlig sömn, gick vi äntligen och fick manikyr/pedikyr, Claire, Marguerite, Jiyun och jag. det resulterade i att jag numera har superdiviga guldglittrande fingernaglar. kan försöka visa.
på lördagen käkade vi även lurre på en mexikansk (fantastiskt bra) restaurang nere på vårt torg och jag var tvungen att ta kort på pappas tacosallad, som serveras i en BAKAD tortillaskål. DET kallar jag innovativt.

TILL SIST, vet ni hur jag för evigheter sen tjatade om att vi faktiskt har havsutsikt från vår gata. OBS, från vår gata. här är den nu äntligen, bildbevis på vår fantastiska gatuhavsutsikt och också på det fantastiska höghusbygget som de har placerat framför utsiket. väldigt charmigt ellerhur. som tur var har vi finare skyskrapor att glo på från trädgården. nä nu ska jag knyta mig. det har varit en jobbig kväll.
pok trollisar 
kära raringar,
jag ber hemskt mycket om ursäkt men det kommer inte att komma ett fullutrustat inlägg dag heller. på helgerna saktar mitt bloggflöde ner pga att jag faktiskt får roa mig. och då prioriteras nöjen. förstår ni hur ytlig jag är eller? usch. kan berätta att jag faktiskt har haft saker för mig. till exempel bytt svenskt gymnasie. that's right. är inte längre Jensenelev (tack gode gud) utan distanselev på Korr distansgymnasie. det känns fantastiskt bra. äntligen någon som bryr sig om min utbildning. nu måste jag sova, det är sent här. imorn får ni bilder!
TA HAND OM ER
ett snabbt litet god morgon från en något sliten morgonsuddare (är det så man säger?) som var ute och roade sig igår. livet va? spännande det där. idag ska jag på manikyr, men först ska jag ner och hjälpa svenska skolan med sitt miniOS för barnen här. pok så länge
som sagt, med 4,5 h sömn i bagaget så är jag rätt mör idag. har inte sovit särskilt bra tidigare under veckan heller. vem vet vad det beror på? kanske jag. hur som helst, ska försöka knäppa lite riktiga kamerabilder imorn. det var ett tag sedan jag tog sådana. vi har ju pimpat upp huset lite nu, så jag kan ju ta och visa er det. men för nu så får ni nöja er med en fager tune (en cover faktiskt) från min abosluta favorit någonsin, de otroligt talangfulla bon iver. den där justin vet vad han gör. och hur man får tjejer att grina. 
 
ps. gu vad länge sen det var jag bäddade in ett youtubeklipp på bloggen. nu känner jag mig ålderdomlig alltså. undrar hur ungdomar nuförtiden gör egentligen ds. 
 
fyfan vad jag inte sover oredentligt. er i skolan nu som sagt. tur att jag har "coffee with attitude" i alla fall (modern slogan). A plus tard 
 
 
 
jag skrev en hel fyndig inläggstext som självklart försvann. det är vad man får av tekniken för lite ansträngning. hur som helst, idag avklarade jag med framgång mitt sista polisbesök. om en vecka får jag mitt uppehållstillstånd. GRATTIS TILL MIG, det har jag fan förtjänat. annars har min dag mycket liknat den föregående. har pluggat (snälla döda mig nu) och under tiden nostalgitrippat till förra sommaren på julias blogg. ni ska få se lite bilder som hon tog sommaren 2011: 
sen cheese i sen sommarnatt. den cheesen är helt priceless
slungar för fullt ute på stan
nattedopp i mölnlycke town 435
en av mina bästa människor som jag saknar väldigt mycket på en rolig kväll
jag och min favvo i danmark efter take that
som sagt. en fin sommar var det. mindre fint blir utseendet på det här inlägget med varierade bildstorlekar. så blir det när man tjuvar. men vad ska man säga, kärlek kommer i alla former och storlekar. 
ta hand om er!
 
ärade vänner, här kommer dagens kinarapportering. idag har jag gjort absolut INGENTING intressant eller av något nyhetsvärde för er. jag köpte min morgonkaffe, gick till skolan, var i skolan, gick hem från skolan, pluggade vid poolen (en liten aristokratvana jag har lagt mig till med), kollade på en film och nu sitter jag här. imorgon ska jag för förhoppningsvis sista gången till polisstationen för att återigen försöka få mitt uppehållstillstånd. jag har ju verkligen förtjänat det kan man säga. 
annars då? allt bra med er? hoppas att allt är bra med er i alla fall. hörde att temperaturen varierar mellan 5 och 20 grader hemma. den härliga svenska stabiliteten. den saknar man. inga bilder får ni idag heller. om ni inte vill ha ett bifogat worddokument om Charles Darwin. nä just det.
ha en trevlig kväll raringar!
"everything that can be counted does not count. everything that counts cannot be counted"

dagen visdom from china
jag har ägnat hela kvällen åt att plugga, för det är fan saker att gör hela tiden här, så lägger bara in lite bilder från marknaden nu helt enkelt. mer engagemang blir det imorn. pok
Emma (vår ayie) och magdan framför kryddorna
alla fina grönsaker och sådant
ja och här säljs alltså de levande kycklingarna, av vilka de halsögg en och gav den till oss. stackars lilla hen alltså. nu måste jag nana! pok
 
ett snabbt söndagshej mina vänner, idag mår jag som jag förtjänar men hade en vädigt rolig kväll igår. har dödligt mycket skolarbete att ta itu med, så det här blir ett snabbhej som sagt. ska försöka kasta in lite bilder från kött/fisk/grönsaks- marknaden jag var på i förmiddags med magdan och våran ayie (hushållerska eller vad fan man ska kalla det, känner mig som ett aristokratsvin när jag säger så) Emma. så länge får ni en trött hälsning. dagens outfit: ångest, trötthet och gårdagens svettlukt
tjoho försöker göra bloggen lite roligare att titta på men hinner inte fixa klart nu. det går ju fortfarande att läsa dock. ville bara uppdatera er fans! ikväll ska jag ut och veva. pok
ja så i eftermiddag/kväll har jag umgåtts med en tjej som inte är min favoritmänniska på jorden men som jag självklart är för snäll för att neka (mitt fantastiska sälle). hon är inte taskig, bara en klängig mytoman. tyvärr så är jag lite utav ett dragplåster vad gäller klängiga mytomaner. de flockas kring mig som barn kring tomten på julafton, och som den snälla gamla vitskäggiga gubbe jag är så har jag inte hjärta att ta ifrån dem deras nyfunna "vän" (jag). jag känner mig bara trött, jävligt trött. min klasskompis, världens gulligaste kille, Dong Min var med dock så det var skönt. efter det slängde jag iväg och spelade lite biljard med andra människor. nu sitter jag här mentalt sargad och redo för min skönhetssömn. i äkta dogge doggelito- anda slänger jag som avslutning in TVÅ BILDER PÅ KÖPET. natti natti
jag inför middag i hong kong, och påväg att bli överkörd av en aggressiv minivan. det blev jag inte. lugna er.
en av alla gator jag promenerade på i min ensamhet. lite så här ser gränderna ut hong kong
 
ok forotom att FAKTISKT skriva ner min projektarbeteide' sa sitter jag i skolan och tar bilder pa mig sjalv. darav bristen pa svenska bokstaver. min projektarbeteide' e forovrigt otroligt avancerad men den kommer bli fantastisk om jag lyckas. ska beratta mer om jag far kora pa det
until later darlings
 
e de inte de ena så e de de andra sa flickan som blödde näsblod. och tro fan det, jag känner mig sjukt näsblödig. svenska skolan strular, visumet strular (men det har jag ju löst nu som den kämpe jag är) och jag har något som ser misstänkt ut som loppbett på framsidan av kroppen. inte för att jag vet hur loppbett ser ut men magdan sa att det kunde vara det. annars är det ju som tur var BARA utslag. inte alls otrevligt och oroande. MEN förutom det ovan nämnt så mår jag bra, kina är bra och jag är äntligen tillbaka i shenzhen som växte i mina ögon under frånvaron. har spenderat en timme vid min älskade pool och nu ska jag bita tag i berget av läxor som väntar mig. här får både lärare och elever en stroke om man är borta i en dag. ser fram emot att träffa mina friends igen dock. och helg. och så. här är några ytterligare bilder från vårt beach retreat! enjoy!
mina seniors (jag är delaktig som matframplockare ja)
vår chinalunch
slutpositionen i vår GRYMMA hejarramsa. det hade lätt gått att photoshoppa in var och en av oss på en toastol inser jag nu. och jag har som synes väldigt roligt.
bästa advisory 12 earth
pok
 
ja alla kompisar, igår blev som väntat en lugn kväll med lite film på mitt hotellrum. en väldigt rolig film faktiskt, role models. kan man se om man inte har något bättre för sig. nu är jag tillbaka efter förmiddagens strosande för en liten lunchpaus, sen ska jag shoppa lite i närområdet tänkte jag för att sedan möta upp papsen (som återvänder till hk idag <3) och gå på elektronikmarknad. här ska ni få se en bild på hur mitt hår såg ut imorse. bilden är inte från imorses men jag hade samma frilla ok.... på återseende!
ja, alltså låter väl bilden nedan tala för sig själv. har shoppat lite idag som den materialist jag är- på hm bl.a. såklart för att hävda min svenskhet. den som inte skrattar åt bilden nedan har inte benådats med ett sinne för humor och bör genast uppsöka närmaste kyrka och be för ett. kan man vara ensammare? imorn ska jag köpa tio katter för att fullborda mitt nya singelliv. pok
dagens middagsbjudning
min hängivna skara FÖRLÅT. lite trubb(el)ulens i paradiset just nu. jag åkte som sagt till hong kong igår för att förnya mitt visum, och för att sedan återvända idag förmiddag. så blev inte fallet. måste vänta på att få pass med visum tillbaka på torsdag. så just nu sitter jag här ensam  på mitt hotellrum i hong kong medan papsen är påväg tillbaka till shenzhen. VILKEN FEST JAG SKA HA. kanske dansa tryckare med mig själv på någon klubb. kanske sjunga all by myself på en karaokebar (pun intended). ni förstår ju. (mamma VAR INTE OROLIG pappa kommer tillbaka ons kväll och hjälper med med visum osv. jag klarar mig bra). här ska ni få se lite bilder från gårdagens hong kong: 
min reaktion på min singelturism
TIMES SQUARE, som då även finns i hong kong. föga imponerande i jämförelse med nyc dock. men snygg farsa på bilden.
vår otjusiga utsikt från hotellet
utsikten från hong kong peak där vi käkade middag. helt fab i min mening faktiskt. nu ska jag plugga lite på mitt HOTELLRUM och sen ska jag ut och shoppa eller sightseea el. dyl. de kanske har någon singelturistgrupp som jag kan haka på. sköt om er så länge!
 
OKEJ, så det är sent här i kina och jag har just återvänt från en kväll ute i vimlet, men jag kände att två kvällar i rad utan bloggande var alltför grymt mot er kära vänner. så det blir en liten "hänt bildextra" från vårt så kallade beach retreat: 
en icke så smickrande bild på mig och Jiyun på bussen påväg till stranden
Ytterligare en bussbild med mina classmates, från höger: kines, Henry, Jiyun, Claire, Marguerite
hur ball natur som helst på vägen dit!
efter en lång jätterolig dag med tävlingar, bad och chill så hade vi bbq med respektive klass. här är några av mina trevliga klasskamrater i väntan på koreanskt bacon. Allt som allt var min fredag en supertrevlig dag, hade mycket roligt. sov väldigt lite dock vilket jag fck betala för idag. trots det så sitter jag nu här sent på natten efter en återigen väldigt trevlig kväll. kul att man har kul i alla fall! Sov sött mina hjärtan när ni väl sover!