åsikt nummer ett

0kommentarer

okej due to the weekend så blev min första ambitösa insats lite försenad, men nu kör vi.

svensk musik. om man lyckas med poesi på sitt modersmål så slår det allt vad engelska heter. när det är bra så blir det ba LITE bättre än allt annat. dock är det precis likadant åt andra hållet. det är inte alls lika förlåtande att skriva ett fall till text på svenska. ett utmärkt exempel på ett stolpskott till låt är "lilla lady" av Daniel Adams- Ray. den är så dålig att jag kräks i munnen när jag hör den (spelar över).

men så har vi ju dem som faktiskt lyckas. precis som resten av allt liv på jorden så tycker jag att veronica maggios senaste är underbar. Hon har dock presterat tidigare så det var VÄL ingen överraskning, men en del texter på den här plattan är så genuina, och när texten brister så täcker musiken upp. 

 
musiklänk

sedan har vi den svenska popens gudmoder, min älskling, eva dahlgren. hon är bäst. ba bäst. hon lyckas utan att låta ansträngd, oärlig eller bajsnödig. hon lyckas totalt.


src
musiklänk

nummer tre: steget. ett otippat men självklart medtag i mitt ambitionsinlägg. texterna kan dock vara en smula banala men det är något med den goa karga rösten som ba får mig på fall direkt.


musiklänk

sist och störst: maskinen. jag lever för maskinen (spelar över igen). men serri de är så stört bra, sån pondus så klockrena, sådan asball musik. är så svag för svenskt. är så svag swaggg för maskinen.

musiklänk

klart att det finns fler svensksjungande popunder, lella håkan, krukan, lars winnerbäck, britta persson osv osv. men man måste ju prroritera och fokusera. get your head in the game

ciao

Kommentera

Publiceras ej